Розділ 4. Зберігати рівновагу

Ті, що бачать, бачать,
що будь-яка людина постійно
перебуває в контакті з рештою світу.
Щоправда, зв'язок цей здійснюється не через руки,
а за допомогою пучка довгих волокон,
що виходять із середини живота.
Цими волокнами людина з'єднана з усім світом,
завдяки їм зберігає рівновагу,
вони надають йому стійкість.
Карлос Кастанеда, Колесо часу

    Коли я читав Кастанеду, особливо опис його окремої реальності, мені було важко зрозуміти. Але, знову ж таки, я взяв за основу шаблон, став уявляти те, що він описав. І вам скажу, я справді почав бачити ці волокна — вони концентруються в середині живота, приблизно на рівні пупка.

    Але питання в іншому: я почав бачити, як людська енергія розповсюджується. Вона концентрується між ментальним центром, серцем і низом живота. Це виглядає як пучки енергії, які мерехтять з енергетичного пласта, що виходить з середини людини.
    Людина може своїм увагою переміщати ці енергії в певне місце. Я експериментував із зосередженням своєї уваги і в результаті енергії почали концентруватися в пучок. Це можливо у кожної людини: своєю енергією та увагою ви можете навчитися управляти ними з часом.

    Це не пусті слова, це реальність. І не потрібно вірити мені на слово. Це може зробити будь-хто. Якщо ви будете практикувати спокійно, без імпульсів та нервозності, ви почнете бачити. І тоді вам не потрібно буде казати: "Василю, тепер ми віримо тобі". Ви самі все це побачите. Я говорю це з упевненістю, адже це реальність, просто для тих, хто не сприймає це серйозно, це виглядає божевільним.

    Можливо, колись з'являться пристрої, які вимірюватимуть ці енергії і фіксуватимуть їх на фотографіях, але насправді це все, так само як і те, скільки відсотків мозку задіяно в певних ситуаціях.

    Енергії мозку — все залежить від того, як ви його навантажуєте. Ось у чому питання. Просто ніхто не проводив цих досліджень. Чому ці волокна з'єднують нас з усім світом? Тому що, ми чутливі до своїх енергій, які взаємодіють з іншими. Це схоже на те, як тварини, використовуючи щупальця, притягують енергію і з'єднуються з навколишнім середовищем, з деревами, землею, предметами. Речі випромінюють аналогічні волокна і коли ми беремо якийсь предмет, ці волокна встановлюють зв'язок. Тому предмет має пам'ять свого власника і за його допомогою можна відчути енергію.

    Цю енергію можна відчувати не очима, а “третім оком”. Коли ви тренуєте свої вміння, ви знаєте, що енергія в певному місці. Це не якісь голоси або написані рядки; ви просто знаєте і все. Читання енергій відбувається на рівні знання. Ви або сприймаєте це знанням і віра тут вже ні до чого.

    Я особисто можу сказати, що деякі енергії, які я сприймаю, викликають у мене сумніви. Коли маг падає в людське, у нього виникає питання: "Може, я це вигадав?" Пам'ятайте простий тезис: ми не можемо придумати нічого нового. Люди не здатні вигадувати, попри на те, як вони хочуть. Ви не можете це вигадати, бо інформаційні поля, що нас оточують, — це те, що ви можете бачити через знання. Важливо вміти інтерпретувати інформацію.

    Потрібно навчитися спостерігати. Ми вміємо зчитувати інформацію з оточення, але не вміємо її правильно інтерпретувати. Це призводить до страху помилки, що заважає нам бачити та сприймати енергію навколо. Нам потрібно навчитися довіряти інформації і правильно її інтерпретувати. Спостерігаючи за енергіями, ми починаємо усвідомлювати їх природу.

    Ми можемо читати думки інших людей. Природа прагне простоти, а людина все ускладнює. Природа не чинить опір; вона гнучка і підлаштовується. Якщо чомусь заважає рости, воно знаходить тріщину і виходить на поверхню. Природа підлаштовується під людину, але тільки до певного моменту. Коли людина починає пригнічувати природу, вона діє іншими способами.

    Енергії досить доступні для зчитування. Ми можемо спілкуватися з деревами, птахами, усім живим. Ми можемо навіть спілкуватися з планетою Земля. Це все реально, а не фантастика, як у фільмі "Аватар". "Аватар" не міг бути вигадкою; це чиста правда. Просто це така шокуюча правда, що важко її сприйняти.

    Тому, якщо ми визнаємо, що все є, ми приходимо в рівновагу. Але, на жаль, людина, перебуваючи у своєму ілюзорному світі, не відчуває природи.

    Рівновага — це не те ж саме, що й стійкість. Стійкість означає адаптацію до ситуації, тоді як рівновага неможлива без з'єднання з усім сущим і сприйняття всього, як елемента енергії. Щоб зчитувати інформаційне поле, не потрібно йти кудись далеко; це можна почати робити тут і зараз. Експериментуйте з цим і навчайтеся — успіх прийде.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Розділ 1. Усвідомлене сприйняття

Розділ 3. Поля енергії

Розділ 2. Бути магом

Передмова. Утворюючи нову реальність

Розділ 6. Людина знання

Розділ 5. Навчитися бачити