Розділ 1. Усвідомлене сприйняття

МАГ знає, що він лише людина.
Його єдиний жаль полягає в тому,
що життя коротке і він не встигне
доторкнутися до всього, що йому подобається.
Але це для нього не проблема; це просто жаль.
Карлос Кастанеда, Колесо часу

    У попередній книзі ми обговорювали цікаву тему: маг може перемогти все, але не старість. Це, звісно, перекликається. Хотів би нагадати про своє розуміння деяких термінів, щоб уникнути непорозумінь.

Моє розуміння магії — це людина, яка прагне до усвідомленого життя або усвідомленого сприйняття. Навіть точніше, це усвідомлене сприйняття, адже починати усвідомлене життя без усвідомленого сприйняття безглуздо.

    У моєму розумінні, усвідомлене сприйняття — це і є магія. Людина, яка йде шляхом магії, — це та, що вчиться усвідомлено сприймати реальність, без ілюзій. Це є основним. Термін «магія» часто сприймається іронічно через репутацію, яку зіпсували шоу на кшталт «Битва екстрасенсів». Справжня магія не полягає в показових трюках чи битвах екстрасенсів — це все є людським і в прямому сенсі цього слова, не має нічого спільного з усвідомленим сприйняттям. У моєму розумінні, маг — це людина, яка прагне усвідомлено сприймати себе і реальність навколо. Вивчаючи себе, вона усвідомлює, хто вона є, а досліджуючи реальність, — що вона собою представляє. Це, безумовно, не просто, адже дослідження потребує зусиль і ресурсів.

    Лише ставши на шлях «бачення» або усвідомленого сприйняття, людина може зрозуміти, що таке можливо. Маг — це той, хто визнає свою людську природу. Він не є віддаленим від суспільства, а навпаки, живе серед інших людей. Однак його сприйняття і бачення відрізняються, адже у нього інша парадигма.

    Навіть будучи звичайною людиною, маг не є простим. Це не означає, що він якось особливий або великий. Це швидше стосується тих, хто насправді є магом — це людина, яка залишається справжньою людиною, з усіма радощами та печалями, як і всі інші. Він їсть, спить, ходить у туалет і переживає всі людські емоції. Але питання в тому, що домінує в цій людині — його людська природа або його духовні якості.

    Маг знає, що він лише людина і не може бути незалежним. Йому потрібно спілкуватися, адже він розуміє, що людське сприйняття є інакшим. Це сприйняття полягає у тому, що він бачить себе, як оновлену людину, яка постійно намагається покращити себе, відстежуючи свою духовну природу, а не поверхневі бажання. Маг знає, що він тільки людина і це дозволяє йому не відриватися від реальності.

    Якщо у тебе є знання, діліться ними з іншими, хто цікавиться. Приймайте себе такими, якими ви є у своїй людській природі, але нехай ваша природа сприймається в першу чергу, як духовна. Єдине, про що маг шкодує, — це короткість життя і те, що він не встигне доторкнутися до всього, що йому цікаво.

    Коли маг починає усвідомлювати всі можливості, які у нього є, ці можливості можуть виявитися обмеженнями. У духовному плані багато бажань можуть бути шкідливими і маг усвідомлює, що не все корисно для нього. Лише в певному віці, наприклад, 45-50 років, починаєш розуміти і згадувати те, що забув. Наповнюючись мудрістю, ми усвідомлюємо, скільки всього ще незнаного та цікавого у світі. Це може викликати деяке відчуття жалю, але це всього лише жаль, а не проблема, як для людей, які не йдуть шляхом свідомості. Тож важливо пам'ятати про це, щоб ті, хто прагнуть свідомого життя, не відривалися від реальності, адже інакше можуть виникнути проблеми.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Розділ 3. Поля енергії

Розділ 2. Бути магом

Передмова. Утворюючи нову реальність

Розділ 4. Зберігати рівновагу

Розділ 6. Людина знання

Розділ 5. Навчитися бачити